mieszkanie czy dom
mieszkanie czy dom
Jak myślicie warto zaczynać budowę domu czy może lepiej kupić duże mieszkanie? Mąż się upiera przy budowie, a mi się wydaje, że wtedy już całkiem nie będzie go w domu.
Re: mieszkanie czy dom
Trochę się mężowi nie dziwię. Ale może niech przemyśli kupno gotowego domu. My wyprowadamy się do Pszczyny i mamy zamiar skorzystać z tej oferty tu cn-kaczmarek/pl/ Nas interesuje kupno mieszkania. Ale z tego co już sprawdziłam, to biuro ma też w ofercie sprzedaż domów. Może warto dowiedzieć się szczegółów. To biuro ma siedzibę w Pszczynie, a dane kontaktowe są na stronie.
Bez względu na to, na co się zdecydujesz,zawsze będziesz potrzebować eleganckich i nowoczesnych okien z tradycja.biz/
Jest to producent okien PCV,drzwi i rolet.Proponują swoim klientom precyzyjne rozwiązania,nowoczesne produkty i doświadczoną kadrę,która doradzi,pomoże,zamontuje.Ich systemy okienne i drzwiowe zapewniające wysoką izolacje termiczną,warto więc po nie sięgnąć i zamontować we własnym domu.
Jest to producent okien PCV,drzwi i rolet.Proponują swoim klientom precyzyjne rozwiązania,nowoczesne produkty i doświadczoną kadrę,która doradzi,pomoże,zamontuje.Ich systemy okienne i drzwiowe zapewniające wysoką izolacje termiczną,warto więc po nie sięgnąć i zamontować we własnym domu.
DOM i nie wyobrażam sobie niczego innego. Bo to jednak jest podstawa, żebyśmy na przykład mieli swobodę. I dlatego patrzyliśmy na takie mgprojekt/com/pl/wspanialy domy. W sumie blok też nie jest złym pomysłem, ale tylko w starym budownictwie, z grubymi ścianami.
Każdy wybiera to na co go stać. Bo jednak jak porównamy sobie ceny domów i mieszkań to nie zawsze opłacalne jest kupowanie mieszkania. Ale za to większa wygoda jest we własnym domku. Dlatego też zdecydowanie wolimy mieć dom. Już nawet zastanawiam się gdzie będzie moja garderoba. A zdecydowałam się na nią po przeczytaniu tego artykułu magazyn.ceneo/pl/artykuly/Jak-zaprojektowac-garderobe dzięki któremu zrozumiałam, że takie pomieszczenie w cale nie musi być wielkie ale za to jest bardzo praktyczne.
Ja wolę mieszkać w bloku. Dlatego właśnie interesuje mnie zakup mieszkania w Lublinie. Widziałam ostatnio nowe mieszkania lublin: zagieldom/pl/ i takie rozwiązanie poważnie biorę pod uwagę. Co o tym sądzicie?
-
To jest bardzo dobre pytanie. Ale na nie to chyba każdy sam powinien sobie odpowiedzieć. Ale tak czy inaczej warto rozważyć wszystkie za i przeciw. I tak jak szukałam jakiś bliższych informacji na ten temat trafiłam na świetny blog meskieoko/pl/ z którego to można dowiedzieć się wiele bardzo ciekawych artykułów między innymi na temat budowy domu.
Ja również uważam, że dom, stąd moje zainteresowanie projektem Dom na Dębowej od MG Projekt mgprojekt/com/pl/dom-na-debowej . Liczę, że uda mi się go pokazać rodzicom w tym miesiącu i że razem dobierzemy odpowiedni domek dla nich. Może to ten, a może inny z tej pracowni, zobaczymy.
-
Ja nastawiam się na kupno mieszkania na terenie ślaska. Zainteresowałam się wspomnianym już biurem nieruchomości cn-kaczmarek. I faktycznie to biuro ma bardzo duża ofertę mieszkań na terenie śląska. Mnie nie interesuje nieduże mieszkanie w Rybniku. Postanowiłam więc przekazać im swoje oczekiwania. Bardzo też mnie ucieszyła możliwość z korzystania z pakietu usług w którym są kredyty.
Zobacz sobie jeszcze ten projekt domu mgprojekt/com/pl/hiacynt-2 i ogólnie ofertę MG Projekt. To biuro architektoniczne ma świetną ofertę i jestem zdania, że każdy znajdzie tam dom dla siebie. Sama właśnie szukam, bo w końcu zdecydowaliśmy się na budowę i kupiliśmy już działkę.