Nałóg w rodzinie

Jodełka

Nałóg w rodzinie

Post autor: Jodełka »

Zawsze myślałam, że mnie nigdy ten problem nie będzie dotyczył, ale niestety u nas w rodzinie pojawiła się osoba uzależniona. Jak można skutecznie jej pomóc? Oczywiście są specjalne placówki lecznicze, które zajmują się takimi osobami w nałogu. Nawet zrobiłam specjalnie rozeznanie, która jest najlepsza. Wyszło, że najbardziej odpowiedni byłby ośrodek terapii uzależnień Forest. A jak Wy uważacie?

pierniczek

Re: Nałóg w rodzinie

Post autor: pierniczek »

Nałóg w rodzinie to nie lada wyzwanie jest. Dlatego też zastanawiam się nad tym w jaki sposób w ogóle można by takiej osobie pomóc. I tak szperając w internecie znalazłam ośrodek Mental Relax. Wszak jest to bardzo dobry i ceniony ośrodek w którym to doskonale znają się na uzależnieniach i terapeuci podchodzą do każdego z sercem i pasją. Także na pewno warto do takiego ośrodka udać się.

Imma

Post autor: Imma »

a jakaś pomoc typowo online dla nałoga?

Weronika9

Post autor: Weronika9 »

"
a jakaś pomoc typowo online dla nałoga?
[/quote]

Zawsze można spróbować konsultacji video czy telefonicznych u psychologów tak mi się wydaje, ze ten kierunek najlepszy. Sprawdź na portalu telemedi/com/pl/lp/pilne-konsultacje-medyczne/ - tam jest cała lista renomowanych lekarzy od różnych specjalizacji i nawet w godzinę można się umówić na rozmowę, wiec naprawdę rozwiazanie jest super.

I bez wychodzenia z domu, co w niektórych przypadkach może miec znaczenie
"

Kejt

Post autor: Kejt »

Najlepszym rozwiązaniem jest detoks i terapia. Tylko w ośrodku pacjenci mają opiekę 24h, otrzymują wsparcie i należytą pomoc. Bardzo dobrym miejscem jest Ośrodek Terapii Borowik. Mają również terapię dla par, wsparcie psychologiczne dla współuzależnionych członków rodziny itp.

niakna

Post autor: niakna »

to prawda, terapia w wyspecjalizowany ośrodku może dać najlepsze efekty walki z nałogiem bez względu na to czy ma to związek z alkoholem czy narkotykami czy internetem, hazardem itd. Jeśli chodzi o konkretne miejsce to polecam szczególnie ośrodek NEFO. Świetna lokalizacja, zespół doświadczonych terapeutów, skuteczne metody terapii dopasowywane do indywidualnych potrzeb pacjenta.

expression

Post autor: expression »

Moja żona jest uzależniona od alkoholu i zastanawiam się, jak mam jej pomóc. Znalazłem w internecie ośrodek terapianaleczow/pl/leczenie-uzaleznien/alkoholizmu/ i zastanawiam się czy nie wysłać tam swojej żony - myślicie, że to mogłoby jej pomóc w wyjściu z nałogu? Czy ktoś z was przebywał w takim ośrodku i mógłby się wypowiedzieć jak przebiega podobna terapia? Z góry dziękuję za waszą pomoc!

karinaMa

Post autor: karinaMa »

Niestety, nie są to proste tematy. Jeśli ktoś bliski zmaga się z uzależnieniem, to przecież cierpi na tym cała rodzina. Właśnie dlatego warto podjąć wszelkie próby, by pozbyć się nałogu. Wiem, że w Polsce jest wiele ośrodków leczenia uzależnień, więc warto pomyśleć nad wizytą. Ja czytałem w odnowa24h/pl/ o tym, w jaki sposób przebiega takie leczenie. Znacie kogoś, kto samodzielnie pozbył się nałogu?
WPIS REKLAMOWY

Dosia

Post autor: Dosia »

Każdy tak myśli, jak Ty. Wszyscy om omijamy temat nałogów, a zdarza się, że spada on na nas nagle i niespodziewanie. My na przykład odkryliśmy, że tata sobie regularnie popija. Teraz jesteśmy na etapie szukania dla niego odpowiedniej placówki leczniczej. Jedną z najlepszych jest podobno Ośrodek Borowik.

puter

Post autor: puter »

ODPOWIEDZ